Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 1 martie 2013

Tratamente naturiste: Usturoiul

Usturoiul este inzestrat cu impresionante proprietati medicinale care ii uimesc pe cercetatorii, biologii si medicii din intreaga lume. Principiul activ pe care il contine, alicina, face din el un bactericid uimitor, caruia nu ii rezista stafilococii, streptococii si Salmonella enteredis.

O reteta relativ simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g usturoi pisat- cel mai indicat este in mojar, dar merge si cu zdrobitorul manual de usturoi sau chiar mixerul- cu zeama de la 24 de lamai. Se pune intr-un borcan, se acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu-se periodic. Se consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare.

O alta reteta pe baza de usturoi :

Cura de 3 saptamani pe an cu usturoi: Se bea in fiecare zi, dimineata, pe stomacul gol, sucul obţinut prin mixarea a 3 capatani de usturoi, fara sa se manance nimic pana la ora pranzului.

Tinctura de usturoi pentru conservarea vitalitatii:

 1. Intr-o sticla de 1 litru se pune 1/3 usturoi pisat bine in 2/3 alcool. Se tine la macerat timp de 15 zile ( cel mai bine la soare.) dupa aceea se consuma sub forma de picaturi. Se incepe cura cu 3 picaturi intr-un paharel cu apa calda, baut dimineata pe stomacul gol. Se creste doza in fiecare zi cu cate o picatura pană se ajunge la 25 picaturi si apoi se scade zilnic, cu cate o picatura, pana se ajunge la 3 picaturi.

 2. Se curata doua capatani mari de usturoi, se piseaza bine şi se pun in 1/4l de vin alb. Se lasa la macerat timp de o saptamana. Se bea cate o lingurita dimineata pe stomacul gol.

 Pentru imbunatatirea circulatiei: Se iau doi morcovi, doi catei de usturoi si o radacina de patrunjel. Se curata, se spala, se taie/mixeaza si se storc pentru a prepara sucul. Sucul rezultat se bea in fiecare dimineata timp de 10 zile pe luna.

Pentru revitalizare: Se ia un strugure si doi catei de usturoi. Boabele de struguri se spala si impreuna cu usturoiul curatat si pisat se pun in mixer. Sucul rezultat se bea in cure de o luna de zile. Cei ce nu suporta gustul tare al usturoiului il pot consuma cu vin roz, mai dulce.

Pentru indepartarea gustului si mirosului de usturoi se consuma imediat dupa, doua fire de patrunjel sau cateva boabe de cafea.

Pentru intarirea radacinii parului: Seara se taie in jumătate un catel de usturoi si se freaca usor pielea capului (la radacina parului), apoi se pune pe cap o basma si se tine pe cap pana dimineata. Dupa care spalam scalpul.

Reteta tibetana pe baza de usturoi:

 Aceasta reteta este de 5000 de ani si este recomandata in vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic, prevenirea unor boli de stomac( ulcer si gastrita). In acelasi timp organismul este purificat de calorii si depuneri adipoase, imbunatateste metabolismul, vasele sanguine devin elastice, previne ateroscleroza, cardiopatia ischemica, paralizia, aparitia diferitelor tumori, amelioreaza vederea.

 Mod de preparare : se spala si se curata foarte bine 350gr de usturoi, apoi se piseaza marunt intr-un mojar( depreferat de lemn sau piatra). Dupa ce este bine pisat se ia cu o lingurita 200gr din aceasta compozitie si se introduce intr-un vas de sticla ce contine 200ml alcool rafinat de 96 grade. Vasul se inchide ermetic si se tine la rece, timp de 10 zile. Se strecoara maceratul prin tifon sau matase, se pune intr-o sticla bine inchisa si se mai tine inca 3 zile.

 Mod de administrare : intr-un pahar in care s-au pus 50ml lapte rece, se adauga un numar anume de picaturi de suc de usturoi si se bea cu 15 minute inaintea fiecarei mese.

Tratamentul se face timp de 11 zile, astfel :

 Ziua 1 = dimineata 2 picaturi, pranz 2 picaturi, seara 2 picaturi
 Ziua 2 = dimineata 4 pic, pranz 5 pic, seara 6 pic
 Ziua 3 = dimineata 7 p, pranz 8 p, seara 9 p
 Ziua 4 = dimineata 10 p, pranz 11 p, seara 12 p
 Ziua 5 = dimineata 13 p, pranz 14 p, seara 15 p
 Ziua 6 = dimineata 15 p, pranz 14 p, seara 13 p
 Ziua 7 = dimineata 12 p, pranz 11 p, seara 10 p
 Ziua 8 = dimineata 9 p, pranz 8 p, seara 7 p
 Ziua 9 = dimineata 6 p, pranz 5 p, seara 4 p
 Ziua 10 = dimineata 3 p, pranz 2 p, seara 1 p
 Ziua 11 = dimineata 25 p, pranz 25 p, seara 25 p

 Foarte important : tratamentul nu se poate repeta decat la 5 ani

Dezinfectant al cailor respiratorii, usturoiul are un rol important in tratarea afectiunilor bronho-pulmonare. Pentru persoanele suferinde de tuse convulsiva, iata o binecunoscuta reteta recomandata de doctorul Raymond Dextreit: se pun 50 g de usturoi si 15 g de cimbrisor intr-un litru de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce apa scade la jumatate. Copiilor sub 1 an li se administreaza cate o lingurita, din 3 în 3 ore, iar copiilor peste 1 an - o lingura, din 3 în 3 ore.

Tuberculoza pulmonara, bronsita cronica, tuse: solutia alcoolica de usturoi duce la scaderea expectoratiei si amelioreaza starea generala; lasati la macerat 100 g de usturoi in 100 g de alcool de 90°, timp de doua saptamani. Agitati in fiecare zi flaconul. Strecurati lichidul cu multa grija. Se iau 20 pana la 30 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa.

 Circulatie sangvina: se zdrobesc 400 g de usturoi curatat si se pun intr-un vas de sticla continand o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile intr-un loc insorit si se agita in fiecare zi. Se filtreaza. Se iau cate 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa.

 Diabet: se curata patru catei de usturoi, se pun intr-un litru de alcool. Se lasa la macerat 15 zile. Se agita sticla in fiecare zi. Se strecoara. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din acest preparat. Tratamentul se face timp de patru saptamani sau mai mult, daca este necesar.

Depurarea sangelui: o reteta simpla ne este propusa de Raymond Dextreit: se piseaza doi catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline, se amesteca cu cateva frunze de patrunjel si se lasa pana a doua zi. Dimineata, la micul dejun, se ung felii de paine cu acest preparat si se consuma ca atare.

 Vermifug: se pun trei catei de usturoi tocat intr-un vas cu apa clocotita (sau cu lapte clocotit). Se lasa la macerat toata noaptea. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se face aceasta cura timp de trei saptamani. Limbricii si oxiurii nu rezista acestui tratament.

Dureri reumatice: se amesteca 50 g de usturoi pisat cu 500 ml de otet din vin. Se lasa la macerat timp de 15 zile. Se agita sticla in fiecare zi. Se strecoara cu grija. Se toarna continutul in flacoane mai mici, inchise ermetic. Se frictioneaza dimineata si seara locurile dureroase cu o compresa imbibata in acest otet. Otetul de usturoi este bun si la curatarea si dezinfectarea ranilor.

 Astm: se toaca foarte marunt patru catei de usturoi si se amesteca cu 250 ml ulei de masline. Se aplica pe spate si pe talpile picioarelor, masand incet si cu grija timp de cateva minute. Acest medicament, numit "mustarul diavolului", era folosit altadata si pentru calmarea durerilor musculare, a crampelor si a durerilor provocate de entorse. Prin masaje indelungate ale coloanei vertebrale, "mustarul diavolului" era folosit si ca stimulent in caz de oboseala sau de depresie nervoasa. Prin frictionarea pieptului si a spatelui cu acest preparat, se trata guturaiul si raceala.

 Urcioare (la ochi), negi: se ia un catel de usturoi taiat in doua si se freaca de mai multe ori pe zi locul care trebuie tratat. Acest tratament nu se recomanda, evident, daca urciorul este deja copt sau cu puroi.

 Bataturi: se zdrobeste o jumatate de catel de usturoi. Se aplica aceasta pasta doar pe suprafata bataturii, fara a atinge pielea sanatoasa. Se fixeaza cu un plasture si se lasa toata noaptea. Se continua astfel pana la disparitia completa a bataturii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...