Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 27 martie 2013

Popularii magiari propun reinfintarea fostelor principate :Transilvania, Moldova si tara Romanesca

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) propune reinfintarea fostelor principate : Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, divizate in 14 regiuni integrate, ne informeaza Mediafax.

Presedintele formatiunii,  Toro Tibor, a declarat intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca partidul pe care-l conduce a elaborat o strategie de regionalizare a tarii in fostele mari principate Transilvania, Tara Romaneasca si Moldova, iar in cadrul acestora sa intre regiuni mai mici dar eficiente " regiuni de dezvoltare şi regiuni administrativ-teritoriale, centrate pe marile aglomerări urbane." afirama Tibor.

Sa vedem si cum s-au gandit minoritarii sa isi traga jar la oala lor prin impartirea dorita in "mici regiuni" care sa defineasca foarte precis regiunile magiarimii. 

“În Transilvania, de exemplu, ne-am gândit la şase regiuni, începând cu Banatul, cu centrul regional la Timişoara, Partium, centrat pe Oradea, Transilvania de Nord cu centrul pe capitala Transilvaniei, la Cluj, Transilvania de Sud cu centrul regional la Sibiu şi rămâne Ţinutul Secuiesc centrat pe Târgu Mureş, centrul tradiţional al său. Mai rămâne o mare aglomeraţie urbană, în jurul municipiului Braşov, care are toate condiţiile să primească un statut special în această construcţie”, a explicat Toro T. Tibor.

Mai sa fie, cu toate ca va este frica de Nita la Brasov si Johannis la Sibiu, caci reprezinta USL-ul care este la putere, n-ati uitat sa va IMPUNETI si dorinta de a avea regiuni TOTALMENTE UNGURESTI cu "centrul traditional" cum il numiti. 

"Ţara Românească ar urma să includă regiunile Oltenia, Muntenia de Sus, Muntenia de Jos, Dobrogea şi zona metropolitană Bucureşti". 

 "Regiune istorică Moldova ar cuprinde Moldova de Jos, Moldova de Sus, Bucovina şi marea aglomerare urbană la Gura Dunării – Galaţi şi Brăila – care prin proiectul “Dimitrie Cantemir” poate deveni, conform proiectului de regionalizare propus de PPMT, “motorul de dezvoltare în regiune".
Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...