Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 29 martie 2013

O viata amara si politica in bodega de cartier

Suntem oameni si in fiecare zi intampinam greutati. Mai mari, mai mici.Sunt greutati cotidiene, sunt greutati personale. Sunt unele greutati la care cerem sfatul prietenilor, eventual ajutorul lor. Unii le rezolva cu tact, cu pricepere, altii intra intr-o panica generala care iti lasa senzatia ca vor capitula.

Dar deh, cum romanul isi ineaca amarul intr-o cinzeaca de alcool la birtul din cartier sau satul in care locuieste, se gasesc destui ascultatori, sfatuitori sau guru care sa isi dea cu parerea despre grijile cotidiene care ne apasa, pana la politica si fotbal. Aici este locul unde isi bandajeaza cetateanul ranile sociale produse de catre guvernantii care ne conduc, viata de famile tumultoasa si plina de lipsuri, fiecare cu drama si destinul.
Cei mai multi trec pragul birtului din obisnuita si placerea de a se droga cu 'una mica' , de a discuta la un pahar de vorba, tot ce se mai intampla pe plaiurile mioritice.

In aceste localuri razbati cu greu prin pacla de fum si aburii bahici, pana la barul unde troneaza un barman plictisit, cu un chistoc in cerul gurii, care te intreaba inainte sa-i adresezi un cuvant : "o albitura" ?

-  Hmm? Oare ce vrea asta sa zica? Te dumiresti abia dupa ce iti pune urmatoarea intrebare:  sau o bere ?
- Pai, eu intrasem sa beau un coniac/whisky ...
- N-avem! Rachiu alb sau vodka?

In cele cinci minute in care stai sa-ti savurezi bautura, asculti fara voia ta tot felul de comentarii, unele mai picante decat altele. Unul il injura pe Piturca si intreaga echipa nationala, ca s-au facut de ras in Olanda. Altul, cu o salopeta albastra si niste chei in buzunar injura guvernantii, incepand cu basescu si terminand cu Ponta si Antonescu.  Apoi, intra un altul in discutie: ai vazut ba Ioane ca a intrat sasu ala de Johannis in PNL si vrea sa dea cu Ponta de pamant ! "Asta sigur ii vrea locul sau cel putin guvernator in zona asta de centru !"

In discutie se amesteca alti comeseni : "Cum ba sa te mai increzi si in Basescu asta ? A zis ca se lasa de politica, iar acum anunta ca si-a facut o fundatie :Miscarea Populara . Pai n-a mai facut el nu stiu cate partide? A inceput cu Ungureani si Neamtu , acum l-a scos la inaintare pe traseistul ala de Diaconescu!"

Taina :
Esti la curent cu toate stirile in cinci minute, fara sa mai cumperi ziarele sau sa intri pe net !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...