Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 13 martie 2013

Natura ne vindeca : Nucile ajuta creerul uman

Nucile au in componenta lor magneziu, vitamina B, lecitina si acizi grasi omega 3 si toate acestea sunt esentiale in buna functionare a creierului. Insusi forma pe care o au poate duce printr-o analiza mai atenta la functiile creierului. Grasimile din nuci ajung pina la 77%, proteinele si mineralele sunt 20%, iar apa 3%. Un pumn de nuci consumate rezolva mai usor problemele de concetrare.

Nucile, au substante antioxidante care previn imbatranirea celulelor creierului si imbunatatesc memoria. Un consum minim de 5-10 nuci zilnic, timp mai indelungat, nu face altceva, decat sa-ti pregateasca organismul sa reziste la perioadele stresante.Marea majoritate a oamenilor care sunt intr-o permanenta depresie, au un nivel scazut de omega 3.

Nucile regleaza tensiunea arteriala, care de multe ori este un motiv de stres. Prin bogatia de vitamine si minerale: vitamina A, vitamina B, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, nucile sunt fructe energizante si au proprietati anticancerigene. Contin melatonina, acesta fiind un antioxidant, care iti asigura un somn odihnitor. Melatonina este un hormon care incetineste procesul imbatranirii, se produce in timpul somnului. Insomnia este un semn ca secretia de melatonina este insuficienta sau a incetat. Nucile e bine sa le manance toata lumea, dar persoanelor trecute de 40 ani, le scade odata cu inaintarea in varsta melatonina din organism, putand fii reglata printr-un consum permanent de 5 nuci/zi.

Miezul de nuca contine si vitamina E. Aceasta vitamina, scade continutul de zahar din sange, motiv pentru care chiar si diabeticii pot consuma aceste fructe. Continutul bogat de zinc le recomanda in tratamentul afectiunilor sistemului nervos si al potentei. Regleaza de asemenea tulburarile ciclului menstrual si elimina tulburarile care apar la menopauza.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...