Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 7 martie 2013

China se intareste militar, iar SUA pierde rolul de hegemon global

Pe masura ce China se inarmeaza si devine un adversar de temut pe Terra, SUA nu isi mai permite sa dicteze  lumii si sa isi impuna vointa oriunde si oricand doreste. Pe langa faptul ca Rusia a inceput sa isi etaleze din nou capacitatea si forta militara de care dispune, sa se impuna pe scena politica internationala ca un potentant numar unu in domeniul armamentului, iata ca si tarile asiatice incep sa isi arate tot mai frecvent arsenalul militar.

 China a surprin pana si analistii militari internationali prin rapiditatea si sumele uriase cu care au reusit sa isi doteze arsenalul militar, performanta unica pana acum, dotandu-si armata cu cele mai noi tehnologii militare in domeniu, tinand astfel pasul cu puterile mondiale consacrate. Coreea de Nord incepe sa faca demonstratii de forta prin intimidarea adversarilor cu detinerea armei nucleare si un comportament tot mai irascibil fata de vecinii democrati si adversarii capitalisti.

Pe surse ,aflam ca armata americana este in cadere libera iar bugetul alocat inarmarii a fost diminuat cu 45 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca "armata a incaput pe mana unor contabili" iar 18 mii de civili incadrati  in armata au fost trimisi in concedii fara plata.

Noul sef de la Pentagon, Chuck Hagel si-a inceput mandatul printr-o declaratie soc: "America nu mai este ce a fost si nu mai poate dicta lumii ce si cum sa faca. A venit vremea compromisurilor şi sacrificiilor inerente. In cazul SUA, „sacrificiile inerente” tin de tradarea (vanzarea) fostilor aliati in schimbul concesiilor facute pe tabla de sah a politicii globale.  Nu putem dicta lumii, dar trebuie sa discutam cu lumea".

Taina:
Toate fortele care vor mai ramane functionale dupa taierile bugetare vor fi dedicate „blocarii Chinei” in regiunea Asiei de Sud-Est. Restul regiunilor vor fi  lasate la voia intamplarii sau vor fi preluate de catre alte state care isi disputa suprematia mondiala in domeniul armamentului. 

Se pregateste oare o schimbare de pozitie si o rearanjare a dominatiei de catre actorii principali  ? 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...