Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 14 februarie 2013

Ziua indragostitilor este Dragobetele si nu Valentine's Day

Iata ca a venit si data de 14 februarie si eu nu-i vad deloc utilitatea pe care o celebreaza importatorii de buticuri cu flori, comerciantii burtosi cu burti pline de bere si ghiul de neam prost pe deget sau pirandele galagioase din piete care striga necontenit : "Hai la flori pentru iubita, ca e ziua indragostitilor !" De fapt, aceasta sarbatoare importata nu are alta semnificatie decat cea comerciala.

Ma irita aspectul de balci afisat pe la comercianti, inimioare roz de imi sar ochii din orbita, pachetele cu ciocolatele, bauturi oferite de carciumari sau cafenele cu programe gretoase pentru cei indragostiti pana peste cap si largi la punga de creduli ce sint, care nu aduc decat beneficiu societatii comerciale respective. Indobitocirea este facuta in masa de catre cei din mass-media, care ne arata ca trebuie sa-i faci cadou iubitei nu stiu ce cadau, ca altfel, adio relatie.

Dar sa vedem de unde provine Valentine's Day :

 "Povestea începe de la un preot roman, Valentin pe numele său, care a fost martirizat în timpul persecuției lui Claudius în anii 269-270 d.c. Legenda spune ca împăratul Claudius al II-lea a interzis logodnele și nunțile, deoarece bărbații refuzau să se înroleze pentru a nu-și părăsi soțiile. Preotul, milostiv din fire, a cununat în secret perechile care vroiau să se căsătorească. Când împăratul a aflat ce făcea preotul, l-a întemnițat. Valentin a murit ca martir în închisoare la data de 14 februarie. Cât timp a fost închis, părintele Valentin trimitea mesaje prietenilor spunându-le “Amintiți-vă de Valentin” și “Vă iubesc”. Preotul a fost un martir care a fost alături de tinerii îndrăgostiți, a crezut în ei, ba mai mult, și-a dat viața pentru iubire. De aceea, sărbătoarea este dedicată iubirii sincere, dragostei adevărate, care trece peste greutățile vieții așa cum a făcut și părintele Valentin."

Taina:Ziua dedicata iubirii este sarbătorita de ROMaNII ADEVARATI pe 24 februarie. 

2 comentarii :

 1. I hardly leave a response, but after reading a few of the comments on
  "Ziua indragostitilor este Dragobetele si nu Valentine's Day".
  I do have 2 questions for you if it's okay. Could it be simply me or do a few of these comments appear as if they are coming from brain dead folks? :-P And, if you are posting on other places, I'd like to keep up with everything
  new you have to post. Could you list of the complete urls of your social pages
  like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?


  Here is my web site - jocuri logice online

  RăspundețiȘtergere
 2. Currently it sounds like Movable Type is the best blogging platform out there
  right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog?


  Take a look at my web page jocuri online biliard gratis

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...