Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 28 februarie 2013

Se schimba cartile de identitate de la 1 iulie


De la 1 iulie ne vor fi eliberate carţi de identitate dupa model european. De fapt, se doreste introducerea cartilor de identitate electonice cu microcip, in care for fi trecute toate datele biometrice  si amprentele titularului. Implementarea noilor CI electronice se va face treptat, pentru a vedea reactia populatiei si gradul de acceptare a acestora.

Specialistii din cadrul Ministerului de Interne asigura ca buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului“

Carte de identitate tip smart card
Atat cartea de identitate, cat si cartea electronica de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adica aproximativ cat un permis de conducere), informatiile fiind tiparite atat pe fata, cat si pe verso.
„Cartea de identitate normala va conţine date în format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnologie laser, precum si elemente de particularizare si de siguranta." 
Cartea electronica de identitate va fi de tip smart card si va avea si un cip cu certificate digitale şi date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala, dar si imaginile impresiunilor papilare a doua degete“, au precizat specialişti de la Biroul de Evidenta al MAI.
Amprentele se colectează numai cu acordul expres al solicitantului cartii electronice de identitate sau, in cazul minorilor, numai cu acordul expres al parinţilor, precizează sursele citate.
Taina:
Respectivul act biometric are in el un cip care contine niste date foarte personale. Acele date fiind pe o cartela, care este plimbata oriunde merge posesorul, se pot pierde și daca ajung pe mana cuiva rau intenționat, daca dorește sa-i preia identitatea, o poate face.
Degeaba spun autoritățile ca sunt super sigure. Hai sa fim serioși, așa au spus și cand au montat ATM-uri si intotdeauna hotii reusesc sa sparga și cele mai sofisticate softuri.
Încalcă articolele Constituției”
 „Considerăm că noua carte electronică de identitate încalcă niște drepturi fundamentale ale cetățeanului, așa cum sunt ele prevăzute în primul rând în Constituția României.
Este vorba despre libertatea individuală, despre viața intimă și familială și implicit sunt atinse și alte puncte, libertatea conștiinței sau libertatea convingerilor religioase. În al doilea rând, încalcă și Cartea Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, care vorbește la capitolul I despre demnitatea umană și la capitolul 2 despre libertăți.


Sursa: Capital

Un comentariu :

 1. First of all I want to say wonderful blog! I had a quick question that I'd like to ask if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your mind before writing. I've had
  a hard time clearing my mind in getting my thoughts out.
  I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10
  to 15 minutes are generally lost just trying to figure
  out how to begin. Any suggestions or tips? Many thanks!


  Look into my webpage - jocuri gta vice city online

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...