Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 25 februarie 2013

Revolta balcanica incendiaza Europa : Fara partide politice si un trai decent


Dupa revolta statelor arabe care s-au rasculat pentru obtinerea libertatii si a democratiei prin intermediul retelelor de socializare, iata ca a venit si randul batranului continent sa se trezeasca la realitate si sa inceapa  revolta balcanica condusa de vecinii nostri de peste dunare, bulgarii. Pana la acesti vasnici luptatori pentru libertate, a mai fost si razmerita tinerilor indignati din Spania sau revolte sporadice ale poporului grec. Eroicul popor bulgar este un exemplu pentru mamaliga romaneasca( parca nici nu mai sunt suparat pe Stoickov ca ne-a facut "mamalidjki go home" inaintea unui meci de fotbal) cea care s-a urnit ultima si in anul de gratie 1989 cand toata Europa se descotorisea prin manifestatii si revolutii de comunismul totalitar.

Un val de proteste fara precedent a pus stapanire pe Bulgaria, populatia platitoare de taxe si impozite aberante satula de mariri si scumpiri de preturi a manifestat contra guvernantilor corupti iar drept urmare s-a demis guvernul acum o saptamana. Protestele au continuat si dupa aceea si iata ca acum se cere plecarea tuturor partidelor politice din fruntea tarii. Demonstrantii au cerut si procurorului general, sa deschida procese impotriva celor vinovati de jefuirea tarii de la caderea regimului comunist, in 1989. Acestia distribuie o scrisoare deschisa către presedinte si presa locala si internationala, impotriva partidelor politice care iau masuri in dezavantajul cetatenilor bulgari.

Bulgarii nu mai accepta, cum o fac romanii, sa mai fie mintiţi de rotatia partidelor guvernamentale, de fapt acelas partid, cu alta sigla, provenit din vechile structuri securisto-comuniste, ca in Romania. Bulgarii nu se mai lasa pacaliti, ca si romanii, sa creada ca sunt reprezentati de alti oameni veniti la putere, caci totuna este daca te cheama Iliescu-Nastase- Ponta sau Basescu-Udrea-Blaga-Ungureanu, doar rotatia la putere inseamna schimbarea.

Romanii prefera sa taca si sa nu mearga la vot, lasand mafiotii sa castige alegerile cu cca 30% din populatia cu drept de vot a Romaniei compusa din cca 4 milioane de pensionari si cca 1 milion de asistati social, cei care se lasa cumparati la vot cu o masa calda si doua pahare de tuica , iar taranul cu o galeata de plastic si 1 kg de malai. Votantii apti de munca prefera sa plece in Occident si sa munceasca pe rupte ca sclavii pentru un trai decent imposibil de realizat in tara.

In tot acest timp, reprezentantii partidelor politice isi impart prada intre ei, toata economia Romaniei , parlamentarii inculti si avizi de bani si imunitate promulga legi anti sociale si degradante pentru muncitori. Colac peste pupaza mai vine si neobrazatul ala de senator din Fagaras care cere retrogradarea urbei noastre de la rangul de municipiu la cel de oras, cu niste argumente jalnice si lipsite de importanta( cica scade impozitul cetateanului) . Pai mai stimabile, de ce nu ai militat pentru reducerea impozitului si nu marirea lui asa cum a cerut USL ? Exemplele pot continua , dar nu fac tema articolului. Numai un partid nou format din patrioti fara nicio legatura cu vechile structuri securisto-comuniste mai poate sa aduca speranta neamului.

Taina:
Daca pleci doar capul si iti platesti taxele marite catre derbedeii din fruntea societatii, atunci contribui la starea actuala de sponsorizare a politrucilor, a celor care incaseaza doar social de la stat, de fapt, esti un filantrop care plateste pe toata lumea. Daca mai ai si o firma sau PFA, atunci platesti la "sanatate" de doua ori si de tratat te tratezi tot la privati caci coplata si conditiile mizere te obliga la astfel de decizii. 

Mai, cand ma gandesc la tampenia pe care o vehiculeaza politrucii astia hamestiti( preluata de la Kennedy) ca nu conteaza ce face tara pentru tine, ci doar ceea ce faci tu pentru ea. Sa muriti voi, derbedeilor si sugativelor, in furcile si topoarele cetatenilor nemultumiti! Dar voi ce faceti, ma nenorocitilor, pentru cetateanul de rand , ca sa-i fie si lui bine ?

PS: Romanii s-au urnit greu si rar in acte de rebeliune, dar si cand au facut-o, s-a lasat cu sange. Incepand cu rascoala taranilor (1907) cu Tudor Vladimirescu si pana la Revolutia din '89.  Aviz actualilor asupritori ai tarii !!!

Un comentariu :

  1. If you desire to obtain much from this piece of writing then you have to
    apply such methods to your won webpage.

    Feel free to surf to my website ferme jocuri online

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...