Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 14 februarie 2013

Regionalizarea Romaniei si disputa dintre maghiari si tigani

Regionalizarea Romaniei este marul discordiei intre partidele aflate la putere sau in opozitie , dar si a minoritatilor care trag jar la oala lor. Mai in gluma , mai in serios, iata ca dupa pretentiile maghiarilor de a dobandi DOUA regiuni in care sa-si instaleze ei capitala si puterea administrativa ( Se urmareste destramarea Romaniei prin regionalizare ? ) a venit randul rromilor sa emita pretentii asupra viitoarei regiuni nord-vest. 


Prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu, doreste desemnarea municipiului Cluj-Napoca drept "capitala" a rromilor din Romania, dupa finalizarea procesului de regionalizare.


"Daca se va ajunge la regionalizare, iar Romania va fi impartita in opt regiuni, noi am dori ca municipiul Cluj-Napoca sa devina capitala rromilor din Romania, pentru ca aici romii au mai multe posibilitati de integrare sociala. Cluj este un centru universitar important, avem locuri pentru rromi, sunt multi studenti rromi, sunt multi elevi rromi la liceele si scolile din municipiu. La Cluj-Napoca nu avem regi si imparati rromi, nici bulibasa, nu exista clanuri care sa creeze probleme autoritatilor locale, nu avem un stabor al rromilor si nici nu se inregistreaza un numar mare de infractiuni savarsite de rromi. Ne-ar avantaja acest statut de capitala a rromilor din Romania, mai ales ca municipiul Cluj-Napoca va fi si capitala viitoarei regiuni de nord-vest", a spus Pascu.

Iata si argumentele :
"Suntem deranjati de pretentiile UDMR privind regionalizarea. Noi, rromii, suntem mai numerosi ca maghiarii si vrem sa se tina cont si de rromi in procesul de regionalizare. Daca s-ar face o regiune cu Harghita si Covasna si Mures, rromii din acele judete ar avea de suferit. Nu am dori ca rromii din aceste judete sa fie asimilati ca si maghiari", a conchis prim-vicepresedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj.

Taina :
Argumentul ca populatia rroma este mai numeroasa decat cea maghiara este foarte adevarat si cererea ar fi pe undeva indreptatita, numai ca , toate aceste minoritati traiesc in Romania si regiunile sau capitalele de regiune TREBUIE sa ramana romanesti. 

Asa cum in Rusia nu exista regiuni sau autonomie a minoritatilor, ci toti cetatenii sunt rusi indiferent de etnie, Cui nu-i place , sa emigreze !!!

Un comentariu :

  1. Thanks designed for sharing such a fastidious opinion,
    piece of writing is pleasant, thats why i have read it fully

    Also visit my web site :: jocuri online dress up

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...