Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Intampinarea Domnului

Astazi, 2 februarie, este o zi cu o semnificatie aparte pentru crestinii ortodocsi dar si pentru cei catolici prin sarbatorirea Intampinarii Domnului. Astfel ca, la 40 de zile de la nastere, Iisus a fost dus la Templu de Sfanta Fecioara Maria, asa cum cerea datina straveche si se reliza si purificarea mamei.

Dupa Legea lui Moise (Lev. 12:2-8), femeia care a nascut un prunc de parte barbateasca nu avea voie sa intre in Templul Domnului timp de 40 de zile, dupa care venea cu fiul la Templu si aducea jertfa Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificarii. Preasfanta Fecioara maria nu avea nevoie insa de purificare deoarece nascuse fara stricaciune pe Sfantul Prunc Iisus. Cu toate acestea s-au supus legilor timpului.

La Templu, Preasfanta Fecioara si Pruncul Iisus sunt intampinati de batranul preot Simeon, cel care a tradus Vechiul Testament si a inlocuit termenul de fecioara cu femeie, aceasta greseafa fiind pedepsita cu o viata neobisnuit de lunga si proorocia ca nu va putea muri pana nu o sa-l vada pe Mesia cel promis.

Simeon Iubitorul de Dumnezeu l-a luat pe prunc în brate si multumind Domnului, a rostit cuvintele pe care le auzim repetate la fiecare slujba a vecerniei. "Acum slobozeste pe robul Tau, dupa cuvântul Tau, în pace, Ca ochii mei vazura mântuirea Ta, pe care ai gatit-o înaintea fetei tuturor popoarelor, lumina spre descoperirea neamurilor si slava poporului Tau Israel".

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...