Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 21 februarie 2013

Detronarea lui Ponta : Crin ataca cu Johannis

Asa cum am mai afirmat de nenumarate ori ca hidra cu doua capete  USL o sa se destrame, iata ca in curand  o sa asistam la ruptura inevitabila a acestei coalitii. Romania se afla in fata unei revolte sociale a masei populare nemultumite , alimentata de razboiul serviciilor secrete care isi disputa suprematia in stat. Pe de-o parte este vorba de axa Basescu care a fraternizat cu Ponta si camarila care il sustine, pe de alta parte este vorba de cei din garda veche a PSD-ului care au fost marginalizati, plus aripa Antonescu si Voiculescu.

Taina:
De pe surse aflam ca nemaifiind sustinuti de catre americani si occidentali, s-a dat liber la sfasierea haitelor intre ele. Crin a inceput atacul la baioneta si a recurs la aducerea in sanul PNL-ului a lui Johannis, sperand astfel sa isi atraga simpatia Berlinului si a doamnei de fier. Fluturand astfel pe sub nasul lui Viorel Victoras Ponta, ca are un candidat mai bun ca si premier in tandemul Antonescu-Johannis, contrapondere la vehiculatul tandem Ponta-Oprescu.  

Plus ca se apropie congresul PNL de sambata, la care Crin o sa trambiteze din toate vocalizele: Vreti un premier mai bun si mai cinstit decat Tariceanu, ei bine, iata-l , se numeste Johannis. Si astfel a rupt aripa Chiliman-Tariceanu-Orban, innabusind revolta in fasa.

Redau mai jos descrierea facuta celor doua tabere combatante :
1. „Tabăra "Sistem" este formată din acele structuri şi persoane care se simt confortabil în actuala configuraţie a paralelogramelor de forţă şi doresc conservarea stării existente. O listă a celor care fac parte din această tabără l-ar include pe Traian Băsescu (şi camarila), grupul Udrea din PDL, grupurile oligarhilor portocalii („drumari”, „băieţii deştepţi” etc), părţi din SIE şi SRI, STS, Victor Ponta (grupul Sârbu din PSD), grupul Tăriceanu din PNL, o grupare media cu RTV în calitate de „vârf de lance” etc. 

2. Tabara "Renegaţilor" este formată din cei care au fost daţi la o parte în procesul împărţirii principalelor fluxuri financiare şi elementelor-cheie a puterii politice. O listă de participanţi ar include „garda veche” din SRI (cei care comunicau prin intermediul lui Ion Stan), grupul „Antenelor” cu Voiculescu , o parte din grupurile oligarhice (Ioan Niculae etc.), grupul Antonescu din PNL, o parte din PSD (oponenţii lui Ponta), o serie de „mamuţi din media” (Sorin Roşca Stănescu, Cornel Nistorescu etc).”

Cele doua tabere si-au facut cunoscuta pozitia prin scrisorile de amenintare adresate premierului Ponta.

1. Prima tabara a "Sistemului" a lansat o scrisoare prin care i se reaminteste de pactul semnat dar si de faptul ca "Proiectul euroatlantic este in pericol", ca Washingtonul si-a luat mana de pe Romania datorita pierderii credibilitatii externe( anunt facut chiar de Hillary Clinton), ca nu este totul pierdut dar premierul trebuie sa se decida repede daca este sau nu de partea presedintelui. 

2. Tabara "Renegatilor" face si ea presiuni la adresa premierului prin scrisoarea deschisa a senatorului Valer Marian, care este un ultimatum adresat lui Victor Ponta. Acesta il acuza pe Victor Ponta de ignorarea intereselor veteranilor luptei anti-Basescu si de repunerea in drepturi ai unor reprezentanti notorii ai regimului Basescu. Scrisoare mai cuprinde si o amenintare directa prin aluzia ca Victor o sa aiba soarta lui Nicusor Ceausescu ( Printisorul) si se sugereaza ca actualul premier ar putea trece printr-o experienta la fel de dramatica si umilitoare daca nu-si va schimba comportamentul fata de fostii aliati. Cu alte cuvinte, asemanarea printisorilor Victor= Nicusor Ceausescu duce la conotatia regilor Nicolae Ceausescu= Basescu.

Iata si fragmentul din scrisoare care descrie ca lupta se da pe viata si pe moarte :
„Am decis să vă scriu pentru că nu mai am nimic de câştigat sau de pierdut în această lume, din care vreau să plec precum am intrat: cu capul sus !” şi „În rest, sunt pregătit pentru orice luptă”.

Taina:
Pot sa inteleg argumentul pentru care Antonescu l-a dorit pe Johannis in PNL, dar nici in ruptul capului nu-i pot intelege gestul neargumentat al lui Herr Johannis, de a linge unde ai scuipat. Pai cum ramane cu onestitatea Herr Johannis ? Adica a fost bine cat te-a sustinut Forumul Democrat German si ai luat trei mandate in Sibiu, iar acum asa peste noapte ti-a luat Satana mintiile si te-ai lepadat de credinta ca Papa Benedict si poporul german care isi vinde bisericile !  

Ein Mann, ein Wort...nu mai este valabil atata timp cat visul de marire i-a sucit mintea! Sa fie oare adevarata stirea care umbla prin gura targului, aceea ca : sasul ar avea ceva dosare penale in instrumentare, asa ca s-a pus sub umbrela maleficilor PeNaLi ??? 

2 comentarii :

  1. It's very straightforward to find out any topic on net as compared to books, as I found this paragraph at this web site.

    Feel free to surf to my homepage ... jocuri tare noi

    RăspundețiȘtergere
  2. Highly energetic post, I loved that bit. Will there be a part 2?


    Also visit my web site ... jouri mario

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...