Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 18 ianuarie 2013

Taxe, biruri, dijme impuse de alesii feudali tuturor fagarasenilor

Micutul nostru municipiu de pe malul Oltului si strajuit de crestele Carpatilor are de toate : un tinut vast si bogat cu o istorie plina de evenimente marcate de tot felul de asupritori care si-au dorit sa colecteze birurile de la cetatenii nevolnici de pe melagurile Tarii Fagarasului. Ne-am pricopsit de-a lungul timpului cu tot felul de stapani feudali, metamorfozati in zilele noastre in vasnici feudali cu zale galbene si sageti albastre, strangatori de biruri, primar, vice,  consilieri ai partidelor hamesite de foame, dar si locuitori.

opiniafagaraseana.blogspot.com

Acestia din urma sunt un rau necesar haitei din fruntea cetatii, altfen n-ar mai avea cine plati taxele si impozitele locale.  Ne-am nascut in goliciune si suntem supusi sa platim  tot felul de aberatii taxabile pana la epuizare.

Avem o istorie plina de atrocitati la care am fost supusi fara  drept de apel. Nu insist asupra istoriei ca nu este domeniul meu, dar reamintesc ca se plateau biruri, dijme si taxe pe fumarit ,  care se regasesc si astazi . Platim cu varf si indesat fumaritul pe centrala termica, taxa auto, fumat sau alte bazaconii inventate de alesi.   Taxa pe timbru, pe tevi care trec prin apartament sau subsolul blocului, taxa de debransare, taxa pe scula sau vanturi trase,  taxa de iesire la drumul national platibila cica anual, ca asa vrea muschiul lor, TAXA PE PRIVITUL LEBEDELOR, etc.

Cititi :
Stiri loco Fagaras: Platforma electorala a politrucilor fagaraseni(haz de necaz)

Taina:
Cand ma gandesc la ce a prezis Arsenie Boca : "O sa platiti taxe, biruri si impozite pana n-o sa mai suportati, o sa vina vremuri cand veti dori sa nu mai traiti..." 

PS : Desteapta-te romane ! Revolutia de la 1821 condusa de Tudor Vladimirescu si sfarsitul domniilor fanariote, abolirea birurilor, taxelor si dijmelor. In 1907 a avut loc rascoala taranilor pornita din satul cu nume predestinat "Flamanzi". Cand nu mai puteau rabda aspritorii, incepeau razvratirile.  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...