Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 25 ianuarie 2013

Romania a devenit la propriu groapa de gunoi a Italiei

„Spalarea banilor murdari cu ajutorul deseurilor. Asta cred procurorii italieni ca se intampla in Romania”.

Daca in anul de gratie 2007, Traian Basescu refuza propunerea statului italian de a prelua oficial gunoiul din  peninsula, iata ca acum totul se desfasoara ilegal si cu implicarea mafiei siciliene care isi spala astfel banii in tara noastra, dupa cum relateaza postul de televiziune Euronews citat si de Romania Libera.

TV Euronews abordeaza acuzatia adusa mafiei italiene ca spala bani prin firmele care gestioneaza deseurile si gropile de gunoi romanesti.Sub muntele de gunoi de la Glina sta ascunsa averea familiei unui cap al mafiei siciliene – Vito Ciancimino, fost primar din Palermo, decedat în 2002, potrivit procurorilor italieni.

Administrarea afacerilor sale ar fi fost preluată de fiul boss-ului mafiot, Massimo Ciancimino. Moşte­nitorul celui numit Don Vito ar spăla banii murdari din activitatea grupării prin firme care gestionează groapa de la Glina.

Silvana Saguto, presedinte la Tribunalul din Palermo, Sicilia, acuza autoritatile judiciare de la Bucuresti, in special DIICOT, de protejarea intereselor lui Massimo Ciancimino, fiul lui Don Vito Ciancimino, fost lider Cosa Nostra si fost primar al orasului Palermo. Acesta este acuzat ca spala bani in Romania prin groapa de gunoi de la Glina,prin intermediul fratilor Giuseppe si Sergio Pileri, parteneri de afaceri cu Victor Dombroschi, fost general al Serviciului Roman de Informatii Externe (SIE).

"Cu ajutorul și cu binecuvântarea autorităților române, La Camorra aduce ilegal, în România, sutele de tone de gunoaie care sufocă orașul Napoli și întreaga provincie Campania. La București, așa cum era de așteptat, decidenții tac adânc în privința acestui subiect. Nimeni nu știe nimic, nimeni nu a văzut nimic."

Deseurile italienilor sunt aduse in Romania, de la Napoli, prin stramtoarea Dardanele, pana in Portul Constanta. De aici, deseurile ajung la Glina, la groapa Ochiul Boului, pe timpul noptii si pe cale "teleportarii", deoarece transporturile nu pot fi identificate pe drumurile nationale, doar pe cai denumite generic "drumul hotilor".

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...