Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 12 decembrie 2012

Sfantul Spiridon

In fiecare an, pe 12 decembrie , il sarbatorim pe Sf Spiridon, ocrotitorul bolnavilor si facatorul de minuni sau Sfantul Calator. S-a nascut in anul 268 d.Hr. in satul Askia, unde a fost pastor de oi. A fost casatorit, dar a ramas vaduv de timpuriu. Sfantul Spiridon purta pe cap o scufie din papura, ca semn al smereniei sale. Dupa moartea sotiei sale, alege calea credintei si astfel ajunge episop.

Documentele si legendele ramase peste timp povestesc despre minunile pe care Sfantul Spiridon le-ar fi facut in timpul vietii sale. Datorita acestor minuni, este considerat ocrotitorul spitalelor si al persoanelor bolnave, de aceea multe spitale chiar ii poarta numele.

Se spune ca Sf Spiridon paraseste racla, iar cand revine este cald si prafuit, semn al drumurilor pe care inca le parcurge pentru propovaduirea cuvantului lui Dumnezeu. In fiecare an ii sunt schimbati papucii. Se crede ca ei se tocesc din cauza drumului parcurs in intreaga lume pentru vestirea lui Hristos. De aici ii mai vine si numele de “Sfantul calator”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...