Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 6 decembrie 2012

L-am asteptat in zadar pe 'Mosu' mami ?

S-a lasat frigul si pe alocuri chiar a fulguit, in noaptea care deschide drumul sarbatorilor de iarna, noapte mirifica in care odinioara nu lipseau zapada, mii de beculete aprinse, miros de brad, vin fiert cu scortisoara si o bucatica de cozonac. Dar toate acestea se petreceau pe vremea copilariei mele. Acum, totul s-a comercializat.. marfa multa si diferita, bani putini. Toata suflarea crestina din tara astepta( da, am scris ASTEPTA, ca de primit...) cu nerabdare un cadou in ghetutele lustruite frumos si asezate la vedere.  Se pare ca pentru cei mai multi, asteptarea s-a soldat cu o dezamagire profunda, marcanta.

Cu sufletul strans de durere, am constatat ca in acest an Sf. Nicolae a fost un biet mosneag, sarac si rupt de foame, care nici macar pentru el nu a avut ce pune pe masa, daramite sa mai daruiasca si altora. Parintii fara posibilitati financiare au fost nevoiti sa cheltuiasca si bruma de marauntis alocata pentru alimentele de baza, doar sa cumpere si ei o napolitana sau o ciocolatica, tinand astfel pasul cu cei mai instariti. Cum poate sa explice o mama copilului ei, ca 'Mosul' a lasat doar o ciocolata, dar colegului de gradinita/ scoala i-a adus un cos de dulciuri si un joc sofisticat sau chiar un telefon mobil? Ce sa inteleaga acel copil ? Ca Mos Nicolae este partinitor si imparte daruri multe doar unora ? Sau este un MOS CAPITALIST care alege sa faca daruri numai celor bogati ?  De comunism nu-l prea putem acuza... ( daca avea un xerox care sa multiplice si darurile bogatanilor, nu doar diplomele plagiate, mai ziceam, dar asa ...).

Asadar, poate ca n-a lasat in ghetute mosul decat o simpla napolitana sau un pachet de biscuiti pentru cei mici. Dar a lasat milostenie si puterea de a indura nedreptatea in viata, cu scopul vadit de a ne bucura 'in ceruri' de mai multe daruri si bunatati.

Taina:
Cu un sarcasm demn de un pamfletar, o sa afirm ca Mos Nicolae a lasat in acest an in ghetele adultilor un miros de sosete murdare. Ca apa calda este considerata un lux, din pacate.        

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...