Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 5 decembrie 2012

In asteptarea lui Mos Nicolae

Opinia Fagaraseana
Se spune ca in acesta noapte, Mos Nicolae vine pe furis pe la ferestre, cu deseaga in spate plina de dulciuri, fructe si jucarii si pune in cizmulite diferite daruri. Legendele legate de Sfantul Nicolae sunt numeroase, dar se cunoaste cu certitudine ca a trait in secolul al IV-lea, provenea dintr-o familie instarita si s-a nascut in apropierea orasului Betleem. Cand parintii sai au murit, intreaga sa avere a impartit-o celor sarmani si a intemeiat manastirea Sionului de langa Myra, capitala Lichiei.

Ziua de 6 decembrie, a Sfantului Nicolae este considerata data inceperii iernii si se spune ca in aceasta zi va ninge, caci Mos Nicolae isi scutura barba lunga si alba. Tot din aceasta data, ziua incepe sa se mareasca treptat.

Acest obicei al darurilor este un obicei care vine din vechime si care-l deosebeste de Mos Craciun prin faptul ca Mos Nicolae nu se arata niciodata si el se furiseaza atunci cand aduce cadourile, deci nimeni nu poate zice cu exactitate cum arata Mos Nicolae. Legendele legate de Sfantul Nicolae sunt numeroase, astfel ca se stie ca  provenea dintr-o familie instarita si ca s-a nascut in apropierea orasului Betleem. Cand parintii sai au murit, intreaga sa avere a impartit-o celor sarmani si a intemeiat manastirea Sionului de langa Myra, capitala Lichiei.
Cea mai cunoscuta legenda este cea a celor trei surori care urmau sa fie vandute de catre tatal lor. Afland de necazul fetelor, Mos Nicolae le-a aruncat cate o punga de bani, ca sa se salveze.
De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfantului Nicolae, in special copii, dar si cei dragi noua, primesc daruri, de la Mosul care nu se arata niciodata la fata.

Taina:
Le doresc tuturor cititorilor sa aiba parte de un Mos Nicolae imbelsugat pe care criza sa nu-l fi atins!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...