Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 13 decembrie 2012

Hannibal Basescu si nominalizarea premierului au intrat in joc de glezna - pamflet

Acesta este un Pamflet !!!

Romania ar putea deveni in curand urmatoarea durere de cap a Uniunii Europene. Dupa ce si-a anuntat cu surle si trambite reputata victorie, Victor Ponta a facut un anunt sec ca doreste un guvern largit, care sa cuprinda 22 de ministere( fata de 17), de parca nu ajungeau cei 588 de trantori din Sparlament. Toti buticarii si carciumarii cu dizabilitati lingvistice ( ca in cap au doar matreata ) dar cu punga groasa, au ingrosat randurile trantorilor din Sparlament intr-atat de mult, incat sunt nevoiti sa stea doi pe un scaun. Altii au optat pentru varianta cusetelor de dormit de la balcon sau chiar a celor de lux din 'sala tronului' numita si WC.

opiniafagaraseana.blogspot.com

    USL intentioneaza sa-si foloseasca victoria din alegeri pentru a-l lasa pe Basescu fara putere, de partea cealalta , presedintele isi joaca ultima mana. Nu o sa fac speculatii de gen x luat de catre k si ce spanac la patrat urmeaza sa devina premier. Situatia este destul de complexa, datorita posibilitatilor de a interpreta legea, asa cum plastic s-a exprimat domnul acela judecator cu rochie de la CCR : "aceasta-i maretia dreptului " ca legile pot fi interpretate.

Hmm, daca spui matalica. In acest caz, daca Ponta nu o sa fie numit premier, exista posibilitatea interpretabila a legii in care Parlamentul il demite iar pe presedinte, dar CCR o sa declare hotararea neconstitutionala si cu asta basta. A doua varianta interpretabila este aceea ca parlamentarii sa nu fie de acord cu demiterea, nu ca-l iubesc pe Basescu, ci de teama de a fi dizolvat Parlamentul si astfel adio doi pe un scaun de vis.

Lupta este murdara si se prevede o noua criza. Se pare ca imbatati de putere, USL-ul o sa se cam clatine ( din mai multe motive) si exista riscul ruperii aliantei, asa cum isi doreste si Basescu. Se prea poate ca PSD-ul care s-a vazut cu sacii in caruta, sa forteze o majoritate covarsitoare prin atragerea UDMR-ului, dar tocmai de aici si ruptura cu PNL-ul. Cei mai castigati o sa ramana cei de la PP-DD a mascariciului de la SENZATIONAL TV.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...