Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 21 noiembrie 2012

Rezolutia privind bugetul UE : dreptul de VETO sau cum primim noi M-UE

Parlamentul a adoptat o REZOLUTIE privind bugetul UE.

“Parlamentul consideră că preşedintele României trebuie să apere ferm şi fără echivoc interesul României la Consiliul European, susţinând propunerile venite dinspre Comisia Europeană şi PE şi îl asigurăm de întregul sprijin al majorităţii parlamentare în acest sens. Parlamentul consideră că testul propus la acest moment de preşedintele Consiliului European nu reflectă obiectivele urmărite de România. Criteriile fundamentale pe care noul bugetul UE trebuie să se consolideze sunt solidaritatea, reducerea decalajului economic şi creşterea convergenţei între statele membre. Acestea sunt criterii care trebuie recunoscute şi urmărite şi de România. Orice element care introduce o discriminare între statele membre, nu trebui acceptat”, se arata in textul rezolutiei.

Opinia Fagaraseana

“Declaraţiile total neinspirate la adresa UE, a unor lideri europeni au fost o greşeala care riscă să ne pună într-o situaţie de ţară frustrată. Nu trebuie să existe ţâfnă, arţag, ci negocieri cu partenerii europeni. Dacă vrem ca Europa să ne respecte, trebuie să ne respectăm pe noi. Avem o contraperformanţă – 10% rată de absorbţie. Care este motivul pentru care cerem noi bani mai mulţi?”
, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Deputatul Cezar Preda
(PDL) a spus că Victor Ponta a venit în Parlament pentru a face “export de incompetenţă”.

 “Asistăm la cel mai paradoxal moment politic al anului... Avem de-a face cu o încercare a USL de a masca incompetenţa profesională demonstrată pe plan intern printr-o falsă preocupare pentru o temă pe care nu o stăpâneşte şi nici nu o agreează. Dezbaterea de azi este un eveniment de campanie al USL“, a spus Preda.
“România este prea mică pentru ambiţiile politice ale lui Victor Ponta şi mult prea mare pentru viziunea îngustă a stângii reunite”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...