Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 12 noiembrie 2012

Pe cine alegem la parlamentare ? Orice rahat veti alege, trebuie sa-l inghititi in urmatorii patru ani!

Alegerile parlamentare se desfasoara dupa un sistem stupid si nedrept, care afecteaza insasi democratia si vointa alegatorilor. Cum sa intre in Parlament unul de pe locul 2 sau chiar 3 prin redistribuire, daca vointa majoritara a alegatorilor a decis un alt candidat care s-a si clasat pe primul loc? Tocmai aici e buba cea mare si sforile care se trag de catre partidele si candidatii cu bani care astfel isi asigura locul in Parlament chiar daca obtine doar 40% din voturi.

opiniafagaraseana.blogspot.com

Pentru ca asa a decis PSD /PNL si PDL sa se organizeze alegerile ca sa-si poata sprijinii candidatii. Dar nu era mai intelept sa se organizeze un tur doi de scrutin ? Nu era mai democratic si reprezentativ pentru populatie? De parca iar si interesa pe maharii din partidele amintite ! Lor sa le iasa oamenii si sa incaseze 'malaiul' de la candidati.

Taina:
Politrucii mizeaza pe votul negativ si vrajba creata intre sustinatori. Se merge pe ideea ca votantii vor alege raul cel mai mic. Fiecare arata cu degetul spre candidatul din opozitie, pe care-l pune intr-o lumina proasta. Nimeni nu vine cu solutii concrete, doar cu acuzatii ca 'ceilalti au facut mai rau' , dar despre lucruri palpabile , reale, nici macar nu se mai aduce vorba. 

Votul urii si al disperarii cu privirea mereu in sacosa primita de la candidatii diferitelor formatiuni ne-au adus in situatia de a alege mereu pe cei cu 'punga groasa'. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...