Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 25 octombrie 2012

Stiri loco Fagaras: Ziua Armatei Romane; Adio lebede pe lac; Minihidrocentralele contestate de ONG-uri

 1. Ziua Armatei Romane - este sarbatorita cu mare fast si in municipiul Fagaras. Manifestarea a inceput cu depunerea coroanelor de flori la Centrul de Infanterie ,,Constantin Brancoveanu”. Urmeaza simpozionul dedicat acestei zile la Cercul Militar, iar mai multi reprezentanti ai armatei s-au deplasat la Colegiul Naţional „Radu Negru“ pentru a continua campania de promovare a carierei militare. Spre final este preconizat un spectacol de lumini prin retragerea cu torte aprinse a militarilor, eveniment la care pot asista si cetatenii fagaraseni.

Taina:
O solutie-alternativa pentru cei care vor sa imbratiseze cariera militara. Armata are pentru viitorii soldati numeroase avantaje printre care se numara calificarea profesionala, siguranta locului de munca, echipament gratuit si compensatie de hrana, dar si posibilitati de afirmare in cariera.
....................................................................................

2.Adio lebede pe lac si broscute oac-oac oac!

Nu va speriati ca nu s-a repetat scenariul din Viena si nici hoardele de tuciurii n-au invadat Fagarasul. Nici macar nu au fost sacrificate gingasele inaripate pentru consumul pacientilor de la Spitalul Municipal Fagaras ramasi fara hrana, ci pur si simplu s-a luat hotararea ca lebedele sa treaca la ..iernat. Nu ca ar hiberna, dar au nevoie de protectie ( hmm, la ce foamete si saracie se anunta in aceasta iarna...) pe timpul iernii.

Cel putin aceasta este explicatia firmei galbene care patroneaza si administreaza cetatea si spatiile ce tin de Primaria Fagaras, Villa et Castri ( era sa scriu Vile si Castele pentru randunele). Acestia au afirmat ca le vor duce intr-un loc inchis si pazit( vila sau castelul unui demnitar galben) pana la primavara. Reamintesc fagarasenilor ca lebedele au fost cumparate de catre Primaria Fgs inaintea alegerilor si s-a facut atata tam-tam de parca ar fi fost lebede galbene cu 'ouale de aur' . Stiam ca Adrian Nastase le-a sugerat rivalilor sa-i numere 'ouale' ..de la Cornu, fireste. Vad ca liberalii au pus.. ciocul. Cate oua au numarat, numai ei stiu!

Taina
 Au fost aduse 10 lebede albe si doua negre pe lac dar sunt curios sa vad cate se vor intoarce in primavara!!
.............................................................

3. ONG-urile contesta realizarea microhidrocentralelor de pe cursurile raurilor de munte, despre care am mai scris. Cateva s-au si realizat deja iar altele sunt in faza de proiect. Toate aceste constructii nu-si au rostul atata timp cat pe cursul Oltului exista numeroase hidrocentrale care sa asigure tot necesarul de curent electric. N-ar fi nici o problema daca ar fi respectate normele si reglementarile de mediu, natura si fauna.

Din pacate se urmareste doar castigul material atat de catre proprietari cat si de primariile care incaseaza bani la buget de pe urma acestor microhidrocentrale, prin redevente pentru concesionare. Cel mai vehement contestatar al constructiilor este Nae Mercurean, presedintele Transmont Fagaras,  impreuna cu  Asociatia ,,Sighisoara Durabila". Iar impreuna au filmat prapadul pe vaile care sunt in atentia constructorilor de hidrocentrale, respectiv pe Valea Sebesului, a Sambetei, Vistisoara, Vistea, Ucea si Porumbacu. Filmul cu dezastrele efectuate de constructori vor sa-l trimita comisarului pe Mediu de la Comisia Europeana.

Taina:
La cat de bataios il stiu eu pe Nae de cand era lider de sindicat si aparator al verzilor, cred ca o sa faca tot posibilul sa-i opreasaca pe invadatorii de fauna. Sper doar sa si reuseasca in hatisul de cumetrii si interese pe care trebuie sa-l strabata pana la reglementarea situatiei.  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...