Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 5 octombrie 2012

Nouriel Roubini ataca bancherii si bancile mondiale

Asa cum va scriam in articolul de ieri despre''marii finantisti'' Isarescu si Vasilescu ( guvernator si consiler cu terminatia in ESCU) ca incearca sa imbunatateasca imaginea bancilor in fata populatiei cu tot felul de teorii idioate si nefondate, de mari analisti economici in slujba masonilor, iata ca azi imi vine in ajutor un ilustru economist Nouriel Roubini. Este cel care a si prezis criza financiara, etc.

Roubini avertizeaza prin declaratii soc: "Spanzurati bancherii in plina strada sau spargeti bancile" . In opinia sa  , bancile mari ar trebui distruse, pentru ca fac deservicii populatiei( exact cum am afirmat si eu ieri, in TAINA articolului ) iar bancherii sunt din ce in ce mai lacomi, situandu-se deasupra legilor existente.

Iata ce declara Roubini:  “Singura solutie este aceea de a distruge bancile care sunt prea mari pentru a se prabusi. Nu exista nicio alta alternativa. Ma gandeam ca va exista cineva care sa ia decizia asta, dupa ce ne-am confruntat cu cea mai acuta criza din ultimele generatii. Poate ca avem nevoie de o noua criza financiara. Insa clasa politica nu ne va duce inca intr-acolo”, a declarat Roubini, citat de Business Insider.

Stimultentele care motivează băncile să trişeze şi să facă lucruri care sunt fie ilegale fie imorale sunt încă prezente”, a declarat acesta. „Singurul mod pentru a evita aceste lucruri este prin spargerea acestor supermarketuri financiare. Când ai în aceeaşi firmă şi servicii bancare comerciale, şi servicii de investiţii, de gestionare de active, brokeraj, asigurări, promovare pe pieţe, derivative… nu există niciun zid chinezesc şi vor fi conflicte masive de interese”, a avertizat Roubini.

„Bancherii sunt lacomi”, a recunoscut Roubini. „Ei au fost lacomi şi în ultimii o sută de ani. Nu este o problemă dacă aceştia sunt mai imorali astăzi decât erau acum o mie de ani. Însă trebuie să te asiguri că ei se vor comporta în feluri prin care aceste riscuri vor fi reduse. Un mod de a asigura acest lucru este separarea acelor activităţi pentru a reduce conflictele de interese. Altminteri aceste lucruri se vor repeta”, a avertizat Roubini.

„Nimeni nu a intrat la puşcărie de la începutul crizei financiare. Băncile care încalcă legea scapă doar cu o amendă. Dacă o parte din bancheri ar fi băgaţi la închisoare, poate acest lucru îi va descuraja pe ceilalţi. Sau dacă i-am spânzura în plină stradă”. sursa: adevarul


Taina:
Eu as merge chiar mai departe si as afirma cu mana pe inima ca ar trebui bagati mai intai politicienii la bulau, caci ei sunt primii care incalca legea si fac jocurile masonilor si bancherilor lacomi si avizi de putere. Fara acordul politrucilor, care-si dau girul contra unor comisioane grase, bancherii si masonii n-ar misca un deget..

Este mai important sa starpesti raul de la radacina, daca vrei sa ai pace o vreme.  Si la o analiza mai atenta, ce sunt partidele politice in ziua de azi? In opinia mea o adunatura mafiota legalizata. Dar sa vedem ce definitie ne da dex-ul !

Definitia din dex:   

PARTÍD s.n. Grupare relativ organizată și stabilă care exprimă sintetic și reprezintă interesele unui anumit grup social, căutând să le apere și să le promoveze împotriva altora și luptând pentru cucerirea sau menținerea dominației politice.
PARTÍD  politic organizație politică care exprimă și apără interesele unei clase sociale sau ale unei pături a acesteia, conducând lupta lor pentru atingerea anumitor scopuri sau idealuri.

Ultima fraza este geniala: conducand lupta lor( a mafiotilor din partide, nota mea) pentru atingerea scopurilor sau idealuri( scopul de a fura cat mai mult in folos personal, ideal urmarit de toti liderii partidelor, cu mici exceptii, nota mea).  Las' ca-i fain asa ! Traiasca gruparea mafiota ascunsa  sub umbrela legalitatii si denumita stiintific : partid politic.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...