Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 1 octombrie 2012

Meseriasii in renovari de apartamente

Fiecare tarieste macar o singura data in viata cate o experienta umilitoare din partea acestor 'meseriasi' in renovari de apartamente.  Aceasta categorie de muncitori 'profesionisti' a aparut dupa revolutie, ca urmare a multiplelor disponibilizari si recalificari din mers a salariatiilor care s-au vazut in postura de someri. Unul mai mester decat celalalt.,unul mai calificat si cu experienta decat predecesorul( pe care l-ai dat afara pe usa) , atoatestiutori si plimbareti prin toata Europa, de unde s-au intors cu un impresionant bagaj de cunostinte si mai ales cu pretentii la sume astronomice. Cu alte cuvinte, carpaci made in Romania, dar cu pretentii de remuneratie din occident, ca deh, ei au lucrat la standarde internationale..adica, prin suburbii si cocioabe, fosti salahori la compatrioti.

Cam asa stau lucrurile cu meseriasii in renovari si gafele pe care le fac, incidente si neplaceri despre care as putea scrie pagini fara numar. Fiecare apartament isi are povestea sa, fiecare proprietar iti poate relata cate un roman cu peripetiile patimite. Este incredibil cu cati oameni trebuie sa vorbesti, cate echipe sa arvunesti, sa te interesezi pe la cunoscuti si prieteni despre calitatea lucrarilor efectuate, de cate tepe iti poti lua in caz ca nu te documentezi serios despre muncitori. Nu mai punem la socoteala si faptul ca unii mai au pretentii si la cel putin o masa calda pe zi, stropita din abundenta cu o tarie si musai cateva sticle ori un bidon de bere rece, ca-i naduseala mare, mon cher.  Cati nervi , cati draci cu laci ai ca nu mai vin muncitorii a doua zi, iar tu trebuie sa pleci la treburile tale, cate injuraturi si ganduri negative.

Ba mai constati si ca lucrarea inceputa a fost facuta de mantuiala, ca-ti cer ba una , ba alta, ca mai trebuie o pensula sau o garnitura, o cheie inelara, calti ori fierastrau, nu stiu cate galeti de vopsea, mai vor si o scara, etc...de te apuca damblaua. Se naste intrebarea fireasca: dar tu ca meserias pe cont propriu, cu ce te-ai echipat, cu ce ustensile ai lucrat/lucrezi ? Raspunsul cade ca o bomba: noi lucram cu materialul clientului ! Nu zau ? Adica voi comandati pe banii nostri si voi veniti cu mana in ...dos si va mai scarpinati. Te apuca astfel toate pandaliile si-i trimiti pe toti la dr.aku. Apoi urmeaza alta echipa, cu alte probleme, alt zugravit, alte belele, alte injuraturi, alte pretentii, etc.

Astfel, ramai cu jumatate apartamentul zugravit, sau cu teava de gaz ori apa pe jumatate spanzurata de perete, cu arvuna luata si in pragul disperarii... Seara cand te retragi spre dormitor iti intrebi nevasta involuntar: dar halatul, cat costa halatul?..ca in spotul acela publicitar ! Haz de necaz, dar esti si ..ars si cu banii luati, iar lucrarea neterminata. Deh, meseriasi de Romania!  Capac peste pupaza, urmatoare echipa face si halucinanta remarca:  vai, in ce hal v-au facut, nu se pricepeau dom’ne, pai noi suntem meseriasi , o sa vedeti! Dar si astia, ca si primii, lucreaza tot in dorul lelii , adica la fel de prost, doar pentru bani si un blid de mancare, au gura mare si meserie canci.  De-ti vine sa-i iei la pumni!

Taina:
Deschideti bine ochii la lucrarile efectuate de acesti meserias in ale renovarilor! Nu de alta, dar o sa scutiti o serie de nervi si nu ajungeti la balamuc, scutiti o caruta de bani si timpul dvs cel pretios. Ca aceasta tagma a meseriasilor este un fel de SECTA a TEPARILOR care sub denumirea de faianteri, zugravi sau instalatori, ademenesc oamenii si-i innebunesc de cap, iar telul lor primondial este sa te leftereasca de parale. Feriti-va de sectari, asa cum  indemna si parintele Arsenie Boca! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...