Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

miercuri, 31 octombrie 2012

Halloween - sarbatoarea satanica

Opinia Fagaraseana
Halloween-ul este o sarbatoare pagana importata de la americani. O sarbatoare care promoveaza satanismul si magia fara sa aiba nimic in comun cu religia ortodoxa.

In noaptea de 31 octombrie poarta dintre viata si moarte, realitate si lumea spiritelor, se deschide pret de cateva ceasuri iar cei morti parasesc mormintele, fie sa se intalneasca cu cei dragi, fie ca sa se razbune. In fapt, aceasta sarbatoare isi are originile intr-o sarbatoare celtica, care semnifica sfarsitul verii si trecerea in anotimpul rece.

opiniafagaraseana.blogspot.com
Irlandezii se lauda ca de la ei ar fi pornit ideea cu scobitul dovlecilor si transformarea lor in felinare cu mutre hidoase. Legenda spune ca a existat un om care mintea si speria lumea cu tot felul de masti, printre care si utilizarea bostanului pe post de lampion, lasat la usa. Se spune ca a fost blestemat ca sufletul sa-i rataceasca prin lume si de atunci se si serbeaza ziua dovleacului si impartirea de dulciuri catre copiii (trikc-or-treak).

opiniafagaraseana.blogspot.com
Cert este ca americanii au dezvoltat o intreaga industrie in jurul acestei sarbatori, prin vanzarea de masti, dovleci si organizarea de petreceri unde se consuma multa bautura de culoare rosie sangerie.
opiniafagaraseana.blogspot.com

Taina:
Oricat de inofensiva ar parea la prima vedere aceasta sarbatoare pentru copiii care se bucura de masti si dulciuri, ea nu ramane decat o sarbatoare pagana in slujba fortelor intunericului.      

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...