Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 26 octombrie 2012

Duminica dormim cu o ora mai mult. Romania trece la ora de iarna.


Duminica, 28 octombrie, Romania va trece la ora oficiala de iarna, cand dam ceasurile inapoi si dormim cu o ora mai mult. Mama ce misto trebuie sa fie, sa poti lenevi in pat inca o ora fara stres si gaba ca in tarzii la munca. Da, chiar asa este. Ziua aceasta ar trebui numita si " Ziua somnorosului fericit" caci este ziua cea mai lunga din an, cand tic-tacul ceasornicului socoteste 25 de ore.

 Pe mine m-a nedumerit mereu aceste schimbari de ora, de trecere la sistemul de vara sau iarna. In fapt, este o PROSTIE scornita de catre industriasii capitalisti doar ca sa mai castige timp care nu trebuie remunerat cu sporuri. Sa oblige 'pulimea' sa munceasca mai mult si sa doarma mai putin. De fapt, s-a demonstrat ca aceste treceri la ora de vara sau de iarna nu aduc nici un beneficiu omenirii. Dimpotriva, ne surmenam si trece o perioada de timp pana ne acomodam organismul la noile schimbari.

 Cel mai bun exemplu in sustinerea celor scrise mai sus, ti-l dau taranii care se mai ocupa de animale. Ei se trezesc pe tot parcursul anului la aceeasi ora ca sa-si hraneasca animalele. Ca acestea n-au auzit de ceas si solstitiu de vara sau iarna.

Taina:

Se naste intrebarea fireasca: de ce trebuie sa ne supunem unor reguli fara rost si care nu aduc beneficii omenirii. Cine doreste sa ne tina ocupati toata ziua si sa muncim cat mai multe ore pe zi, iar daca se poate si fara contract? Ore suplimentare la greu, iar plata..in ceruri. De ce sa nu muncim maxim 4 ore pe zi, cu contract si remuneratie care sa-ti asigure un trai decent? Pe aceasta tema ar fi multe de discutat.

 Concluzie: nici cei mai infocati aparatori ai capitalismului sau proletarii comunisti n-au reusit sa ma convinga ca muncind pana la epuizare rezolvam problema omenirii. Sa-mi arate si mine cineva tara sau oamenii care muncesc mult si sunt fericiti si bogati. N-ai sa vezi om de rand, cinstit si muncitor, care sa faca avere sau sa nu se imbolnaveasca dupa ce a tras o viata intreaga la jug ca BOUL. Teoriile false in care suntem indemnati sa muncim pana la epuizare, ca numai asa iesim din criza sau foamete, razboi si etc..sunt niste idiotenii scoase de catre exploatatorii de sclavi, fie ca isi spun CAPITALISTI sau COMUNISTI. Tot un Dr.ak!

Ceasurile in lume:


America… 
Ora 8: Cucu-cucu, bine ati venit la lucru!
Ora 12: Cucu-cucu, pauza de lucru!
Ora 17: Cucu-cucu, s-a terminat lucru!
Japonia… 
Ora 8: Cucu-cucu, deja sunteti la lucru?
Ora 12: Cucu-cucu, continuati lucru’!
Ora 17: Cucu-cucu, s-a terminat lucru’!
Ora 20: Cucu-cucu, plecati va rog de la lucru!
Romania… 
Ora 8: Cucu-cucu, a venit cineva la lucru?
Ora 12: Cucu-cucu, a inceput cineva lucru’?
Ora 16: Cucu-cucu, mai e cineva la lucru?


Rău era cu “der, die, das”,
Da-i mai rău cu “davai ceas”.
De la Nistru pân’ la Don
Davai ceas, davai palton,
Davai ceas, davai moşie.

Un comentariu :

  1. Fastidious response in return of this issue with real arguments and telling everything about that.


    my web-site: Juegos Gratis

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...