Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

vineri, 5 octombrie 2012

Adevarul despre daci scos la lumina de arheologi

Autostrada dacilor

Arheologii au descoperit cea mai veche asezare dacica din nord-vestul Romaniei. Dupa 8 ani de sapaturi pe traseul viitoarei Autostrazi Transilvania, arheologii oradeni au facut cea mai importanta descoperire la Biharia. Asa s-au gasit urmele celei mai vechi civilizatii dacice din Tara Crisanei, de acum 2.600 de ani. Istoricii spun ca descoperirea e extrem de valoroasa, dovedind ca dacii, stramosii neamului romanesc, au trait in spatiul transilvan inca din preistorie.

 Arheologii au descoperit urmele unor civilizatii din patru epoci. "Prima şi cea mai veche aşezare umană descoperită e din neolitic şi arată că aici au trăit oameni încă de acum 7.000 de ani. A doua descoperire a fost, însă, cea mai importantă. La 2 metri sub pământ s-au găsit două bordeie şi multă ceramică, asemănătoare celei tracice şi despre care s-a crezut, iniţial, că provine din anul 1.200 înainte de Christos. Pe baza studiilor ştiinţifice şi comparând vestigiile cu cele din alte epoci, specialiştii au ajuns la o datare mai exactă, concluzionând că aşezarea a fost populată, de fapt, de un grup de daci timpurii care au trăit acum 2.600 de ani."

Cele mai importante descoperiri fiind doua locuinte dacice si scheletul unei femei, dar si un idol reprezentand o figurina feminina din lut ars, care se presupune ca ar fi fost folosit la ritualuri magice. Vestigiile descoperite demonstreaza ca dacii sunt mai “vechi” cu 300 de ani in teritoriul actualei Tari a Crisanei fata de ceea ce credeau istoricii pana acum. sursa:adevaruldespredaci

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...