Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

joi, 27 septembrie 2012

Medicamentele ieftine care distrug celula canceroasa

Noul remediu pentru cancer: o pastila pentru diabet care costa cca 5 centi. Pastila se afla pe piata din 1958!

Metformin, medicamentul contra diabetului, in combinatie cu Doxorubicin, folosit impotriva cancerului, este mai eficient in distrugerea celulelor sușă canceroase decat chimioterapia.

 Sa definim celula sușă : 
 Celula sușă (denumită și celulă stem) este definită ca o celulă care, prin diviziune mitotică, produce două celule ce au capacitatea de a rămâne în stadiul de celula sușă. 

 In experimentele realizate prin cultura de laborator, combinatia de Metformin si Doxorubicin a distrus celulele susa canceroase si alte celule canceroase de san. In experimentele pe soareci, un "cocktail" produs din aceste doua medicamente a blocat capacitatea celulelor susa de a forma o tumoare. Antidiabeticul Metformin pare sa actioneze impotriva celulelor susa canceroase pastrandu-si capacitatea de a ameliora sensibilitatea la insulina si de a reduce nivelul de zahar din sange (factori legati, de asemenea, de cancerul la san).

 Rezultatele studiului intaresc ipoteza potrivit careia celulele susa canceroase au o serie de caracteristici speciale care le permit sa alimenteze cresterea tumorii canceroase. Aceste celule sunt rezistente la tratamentele conventionale de chimioterapie care distrug o mare parte a tumorii. Cancerul nu poate fi invins fara a elimina celulele susa canceroase, potrivit cercetatorilor.

 sursa: sanatatea; stiinta medicala

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...