Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 25 septembrie 2012

Medicamente periculoase : pro si contra

Doua dintre medicamentele folosite si in Romania, au provocat mai multe decese in S.U.A. Cele mai periculoase medicamente sunt heparina (medicament anticoagulant) si vareniclina (medicament anti-fumat), potrivit unui raport facut de Institute for Safe Medication Practices. Vareniclina si heparina sunt disponibile si in farmaciile din Romania.

 Vareniclina a provocat peste 1.000 de leziuni si 50 de decese, iar heparina a fost responsabila de 779 rani si 102 decese. Datele prezentate provin din reclamatiile facute la Administratia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration). Reclamatiile privind heparina au fost legate de loturile contaminate importate din China. Multe dintre cazurile raportate sunt legate de persoane care au incercat sa se sinucida sau sa se raneasca dupa ce au luat medicamentul. Alte probleme provocate de vareniclina sunt pierderi de cunostinta sau atacuri de apoplexie.

 Alte medicamente care au provocat probleme sunt tranchilizante puternice sau narcotice precum oxycodon, fenantyl, morfina, metadona sau hydrocodone. Acetaminofenul (contiut de paracetamol) si ibuprofenul sunt intre primele 10 medicamente care au cauzat leziuni si decese.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...