Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

marți, 18 septembrie 2012

Linistea interioara- izvor de energii

Oamenii sunt atat de obisnuiti sa se agite, incat atunci cand li se da posibilitatea sa traiasca cateva zile in liniste, gasesc acest lucru anormal. Pentru ei, viata inseamna tracasare, neantelegeri, conflicte.

Dovada: in fata conflictelor, tragediilor,toti spun: " Asa e viata! Trebuie sa ne supunem vointei lui D-zeu!". Un mod total gresit de abordare, caci D-zeu n-a lasat viata tumultoasa pe pamant, conflictele si interesele meschine ale oamenilor. Insusi OAMENII au dezvoltat o viata agitata pe pamant, cu razboaie si conflicte interetnice. Au deformat si pangarit viata linistita pe care le-a oferit-o Creatorul. Tentatiile sunt multiple : incepand cu banul( ochiul Dr.aku-lui), continuand cu puterea, functia, averea ..

Incercati sa intelegeti momentele de liniste ca pe-o ocazie de a va lasa gandurile si sentimentele in pace. Un bun exemplu este somnul. Nu se spune ca noaptea este un sfetnic bun ? Caci in timpul somnului uitam totul, dar subconstientul nostru lucreaza, permitandu-ne, apoi, sa vedem mult mai clar lucrurile, sa gasim solutii. Avem nevoie de liniste, linistea naturii, pentru ca in natura ne avem radacinile.

Cheia spre liniste consta in practicarea lucrurilor care ne plac. Fiecare avem lucruri marunte si la indemana care ne fac placere si pe care le experimentam mai rar decat ar trebui. Practicarea anumitor hobby-uri sunt benefice si in armonie cu linistea noastra interioara. Eu spre exemplu, ador pescuitul si pacea care ma cuprinde in partidele de pescuit..

Unii adora drumetiile montane si susurul cascadelor sau ciripitul pasarelelor. Altii contempla doar privelistea, natura vie si regnul animal sau vegetal. Alta categorie este cea a impatimitilor de lectura, film sau muzica. Elibereaza din gandurile adunate in exces prin miscare.

Taina:
Armonia este cheia care va deschide portile taramului tacerii si al linistii interioare prin armonia in planul fizic,armonia in sentimente, in ganduri. Adevarata putere a omului este aceea a gandului.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...