Lista bloguri/Schimb de link-uri

Opinia Fagaraseana

AVERTISMENT: Acest blog este un pamflet! Inainte de a naviga pe site va rugam sa cititi regulile expuse in DISCLAIMER.

luni, 17 septembrie 2012

Coacazele negre

Coacazul negru este o tufa, un arbust, cu fructele mici, negre si parfumate, dar cu un gust mai putin placut(foxat). In schimb, calitatile terapeutice fac din coacazul negru o minune a naturii. El dezintoxica organismul, regleaza activitatile hormonale, elimina anemia, stimuleaza cresterea si consolidarea oaselor, ajuta la regenerarea organismului si prelungeste viata. Studii medicale recente arata ca substantele continute de boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER .

Preparate din coacaze:

Sucul de coacaze negre - este antiinflamator, stimuleaza secretia sucului gastric. Cu efect in tratarea colitelor cronice, gastritelor cronice hiperacide, a stomatitelor, a proceselor inflamatorii ale ficatului, a calculozei biliare, a insuficientelor cardio-respiratorii, a aterosclerozei, a unor boli reumatice. Efectul remineralizant si tonic se datoreaza bogatiei in vitamina C si in elemente minerale alcalinizante (fosfor, magneziu, calciu).

Mod de preparare a sucului : Coacazele negre se desprind de pe ciorchine si se spala foarte bine, se zdrobesc pana devin ca o pasta, care se pune apoi intr-un tifon curat si se stoarce cu mana. Se va obţine un suc negru, cu miros puternic si efecte terapeutice. Sucul se administreaza intern, inainte de masa cu un sfert de ora, pe stomacul gol - 6-12 linguri la adulti si 5-10 lingurite la copii, eventual cu adaos de miere.

Siropul de coacaze negre - este foarte racoritor in stari febrile infectioase, in cazuri de rujeola(pojar), scarlatina, inflamatii urinare si febre bilioase.

Mod de preparare: Fructele de coacaz se spala foarte bine si se pun intr-un borcan acoperite cu un strat de miere de un deget grosime. Se lasa vreme de doua luni, dupa care se filtreaza prin tifon sau se consuma ca atare.

Fructele uscate ale coacazului- consumate sub forma de pulbere, obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea - 2 lingurite de doua ori pe zi -, are efecte exceptionale asupra circulatiei periferice.

Decoctul din coacaze negre- 5% este foarte bogat in vitamina C, rutozid, saruri de potasiu. Se foloseste contra arteritei si aterosclerozei. In loc de decoct se poate folosi suc de gem din coacaze.

Mod de preparare: dintr-o lingura de frunze uscate la 20o ml apa rece, se fierbe 5 minute. Se foloseste la dezintoxicarea alcoolicilor, la tratarea intepaturilor de insecte.

Maceratul de coacaze negre - este indicat in prostatita, psoriazis, infecţii urinare.
Mod de preparare: se obtine prin macerarea la rece a 100 g frunze la un litru de apa care contine 10% glicerina. Se beau 2-3 cani pe zi.

Tinctura din muguri - se foloseste in tratamentul infectiei urinare, al episcleritei, urticariei. Se prepară din 20% muguri uscati in 100 ml alcool etilic 60%, prin macerat timp de 8-10 zile. Se iau de 3 ori pe zi cate 50 picaturi in putina apa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...